checklist

En checklista inför din resa

Här följer en checklista för dig som har en resa som snabbt närmar sig. Det är mycket att tänka på men genom att bocka av listan säkerställer man att allt är packat och klart.

  • Packning: Denna punkt beror på hur länge du skall vara borta och om det är en typ av resa som kräver specifik utrustning. Utgår man ifrån en enklare resa bör ett bagage och ett lättare handbagage vara tillräckligt. Oavsett om det är en resa till solen eller snön bör man alltid ha med sig kläder som strumpor, underkläder, något att sova i och hygienartiklar som tandborste, tandkräm (om hotellet inte erbjuder detta), personliga mediciner, deodorant, parfym.

 

  • Viktiga papper: Denna punkt inkluderar alla papper man bör ha med sig inför sin resa. Det gäller att ta med sig sitt pass, sin biljett, reskassan eller valutan som man växlat till, kreditkort om landet ber om detta, visum om det behövs, adressen till var man skall bo, olika viktiga telefonnummer, försäkringsbesked, internationellt körkort och vaccinationsintyg.

 

  • Innan man lämnar sitt hem: Kolla igenom räkningarna, så att inget förfaller när man är ute och reser. Be en vän eller granne ta emot eller tömma brevlådan så att man har lite koll på vad som kommer in. Kom ihåg att vattna blommorna eller be även om hjälp från en vän (beror så klart på hur länge man är borta). Rengör kylskåpet, vasken och brödrosten så att man inte möts av mögel eller liknande när man kommer hem. Släng samtliga sopor! Dra ut alla sladdar eller säkerställ att timern fungerar och är inställd korrekt.

Våra partners

eagle_PNG1211